Selskabslokaler med potentiale til meget mere

På menuen står midtjydernes fester i rammer der emmer af historie og atmosfære – med uovertruffen udsigt.

Restaurant Skovbakkens ligger tæt på Danmarks største sammenhængende skovområde der ligger som en fantastisk grøn kulisse bag bygningen. Fra restaurantens lokaler og terrasser er der en fantastisk udsigt over åen, havnen med Hjejleflåden og Silkeborg midtby.

Nærmeste nabo er havneområdet og Papirfabrikken som er magnet for byens borgere og turister og byder på mange nye boliger, cafeer og et rigt kulturliv. Fem til ti minutters gang og du er på Silkeborg Torv hvor torveliv og handel lokker et stort opland til.

Restaurant Skovbakken er en del af fortællingen om Silkeborg som kurby idet den blev opført i 1902 for at servicere den nu for længst nedlagte Kneippkuranstalt. Hvis væggene kunne tale ville de kunne berette om hvordan bygningen i 120 år har dannet rammen om silkeborgensernes bryllupper, konfirmationer, runde dage, jubilæer, julefrokoster og et utal af møder og receptioner – og meget andet.

Charmen og den gode atmosfære er bevaret igennem årene og en gennemgribende ombygning i 2018 optimerede indretningen så den fantastiske udsigt kan nydes fra de lyse og indbydende lokaler uanset hvordan man aktuelt vælger at opdele lokalerne.

Restaurationen er opdelt i et stort og et mindre lokale og bar. Øvre kapacitet på ca. 150 personer – afhængig af bordopstilling. For enden af det store lokaler er der en scene til konferencen eller bryllupsbandet.

Gæsterne modtages i en hall med adgang til garderobe og toiletter.

Køkkenindretningen er for nyligt optimeret og er veldimensionerede til at danne rammen om koldt, varmt, anretning og opvask – og har kapacitet til take-away. I baglokaler er der henholdsvis vinkælder/depot og lagerplads hvor der er installeret køl og frys. Til lejemålet hører et kontor/personalerum på første sal med personaletoilet og -bad, ligesom der er en delvis lav kælder til opbevaring.

Siden 1957 har ejer af bygningen været en selvejende institution som er stiftet af lokale medlemmer af Den Danske Frimurerorden. Logen er lejer af første sal og bagbygning. I forbindelse med op til 30 møder i vinterhalvåret påhviler der en forpligtelse til levere et måltid og drikkevarer efter en forud aftalt prisliste. Disse møder afholdes overvejende tirsdag eller mandag efter en på forhånd aftalt plan. På disse tidspunkter vil man ikke kunne servicere andre gæster. Udover disse møder vil der kun være begrænset aktivitet i dette lejemål og disse aktiviteter vil ikke influere på driften af restauranten. 

I forbindelse med møderne i logen vil der jævnligt være gæster fra andre byer og disse udgør sammen med logens egne medlemmer et netværk som er potentielle kunder til arrangementer i restauranten.

Der er gode parkeringsforhold omkring lejemålet, som suppleres ved fri parkering langs Sejsvej og den stor P-plads i Iskælderdalen.

Interessen for Skovbakken er markant og ejeren modtager løbende en del forespørgsler på selskaber på grund af placeringen og fordi rigtig mange silkeborgensere på et eller andet tidspunkt har deltaget i en fest eller arrangement på Skovbakken. 

Restaurant Skovbakken har rammerne – du fylder dem ud. Med selskaber, fester, møder, events, take-away, busselskaber, mindesammenkomster, julefrokoster, pup-up-restaurant ved særlig lejligheder – kun du og fantasien sætter grænsen.