Pressemeddelelse

Restaurant Skovbakken får ny restauratør!

Den Brændende Kærlighed overtager Restaurant Skovbakken

Efter en længere periode hvor Restaurant Skovbakken har været uden restauratør er det nu lykkedes at lande en aftale om genåbning af restauranten. Den ny lejer bliver virksomheden Den Brændende Kærlighed som flytter deres forretning fra lejede lokaler på Torvet i Silkeborg. De er beliggende i kælderetagen under La Gateau.

Restaurant Skovbakken vil blive drevet videre efter det hidtidige koncept nemlig som selskabslokaler men også som pup up restaurant ved særlige lejligheder. Det kan være julefrokoster, mortensaften, temaaftner, brunch, frokoster og meget andet. 

det er en gammel drøm der gå i opfyldelse

Indehaveren af Den Brændende Kærlighed er Dennis Holmer Andersen for hvem det er en gammel drøm der går i opfyldelse når han sammen med Nicklas Rasmussen overtager lejemålet den 1. december 2022. 

Skovbakken er ganske unik ikke mindst på grund af den centrale placering tæt på naturen, havnen og Silkeborg midtby, men også fordi den i rigtig mange år har dannet rammen om rigtig mange silkeborgeres fester og receptioner i anledning af bryllup, fødselsdage, jubilæer konfirmationer og meget andet. 

Dennis Holmer Andersen forventer sig meget af det ny sted. Stedet blev indviet i 1902 og har således hele 120 år på bagen og er Silkeborg bys ældst fungerende restaurant. Gennemgribende ændringer de senere år i såvel restaurant som køkkenet gør stedet fortsat er tidssvarende og med den unikke udsigt danner de perfekte rammer for mange typer selskaber. Vi er ikke i tvivl om at der vil være rift om lokalerne til fester i weekenderne men vi vil også satse på møder og andet i løbet af ugen. 

Restaurant Skovbakken kommer til at passe perfekt ind virksomhedens hidtidige aktiviteter. Den Brændende Kærlighed har adresse både på Torvet i Silkeborg og Galten, hvor den leverer smørrebrød og mad ud af huset i forbindelse med selskaber. I Galten er der også tale om restaurant som holder åbent torsdag, fredag og lørdag. Endvidere forpagter de Brasseriet på Lyngbygaard Golf Klub ved Aarhus som udover daglig restaurant afvikler selskaber.

De to ny restauratører er begge uddannet som kokke og har derfor de bedste forudsætninger for at drive stedet.

Den Selvejende Institution ejer Skovbakken

Skovbakken har siden 1957 været ejet af en selvejende institution som er stiftet af medlemmer af Den Danske Frimurerorden. Stedet er da derfor også hjemsted for den lokale loge som holder til i en bagbygning som er bygget til formålet i 1966. Det er således en del af aftalen om drift af restauranten at de ny restauratører i vinterhalvåret servicerer frimurerbrødrene i forbindelse med et ugentligt møde. 

Selvom den formelle aftale om overtagelsen først træder i kraft med virkning fra den 1. december er der åbnet op for arrangementer også før. 

Den ny aftale vil blive markeret ved et åbent-hus-arrangement lørdag d. 15. oktober 2022. Her vil det blive mulighed for at stifte bekendtskab med hvad de ny restauratører har at byde på ligesom der vil blive mulighed for en besigtigelse af logens lokaler.

Den seneste restauratør var Svostrup Kro som med virkning fra 1. juni 2021 valgte at koncentrere aktiviteterne i Svostrup. Ophøret faldt sammen med den store nedlukning som følge af pandemien og den lange ledighed tilskrives i det væsentlige dette forhold. Selv i ledighedsperioden har der været rigtig mange forespørgsler på leje af lokalerne og lokalerne har da også været udlejet til enkeltstående selskaber.

mange glæder sig til Restaurant Skovbakken genåbner

Den selvejende institution byder de ny restauratører velkommen og glæder sig til samarbejdet som vi håber, bliver til gensidig glæde. Institutionen har alene til formål at drive ejendommen og alle indtægter bliver i selskabet idet ingen modtager udbytte og bestyrelsen arbejder vederlagsfrit. I ledighedsperioden har vi fået tilkendegivelser fra rigtig mange som har udtrykt et stærkt ønske om at stedet igen blev åbnet fordi de på et eller andet tidspunkt har deltaget i en sammenkomst på Skovbakken. Et ønske vi med den ny aftale glæder os over at indfri.

Om personerne:

Nicklas Rasmussen

Nicklas Rasmussen, 29 år, startede i branchen som 12 årig som opvasker, på Restaurant Lillering Skov. Udlært på Restaurant Lillering Skov i år 2013. Har sidenhen erfaring fra blandt andet Den Lille Kro, Hotel Comwell samt Navigator i Århus. Har de seneste 3 år været daglig leder af Den Brændende Kærlighed, med afdelinger i Silkeborg, Galten og Brabrand.

Dennis Holmer Andersen

Dennis Holmer Andersen, 38 år, startede i branchen som 16 årig som køkkenhjælp i diverse køkkener. Udlært fra Restaurant Lillering Skov i 2006. Har 10 års erfaring som køkkenchef på Restaurant Lillering Skov og efterfølgende som udvikler på franchisekonceptet Landmad.dk samt konsulent for diverse restauranter og cafeer. 3 år som slagtermester i MENY og siden 2019 indehaver af Den Brændende Kærlighed.